10-08-06

Hoofdstuk II - Deel I - Dag 1


Mijn vader ... soms vervloek ik hem, maar als ik eerlijk ben moet ik bekennen dat hij best een leuke vent is. Zo zorgt hij er af en toe voor dat ergernissen verdwijnen in mijn leven. Vandaag was het opnieuw van dat. Mijn badkamer, een witte, zielloze bunker, is opgefrist met een nieuwe kraan. Eentje met een hendel. Lekker warm en koud met één vinger.

"Waarom denk je dat ie nog steeds niet buiten komt?"
Naast mij, zo'n twee tafels verder bespreken twee jonge meiden de gevolgen van een uit de hand gelopen huwelijk. Niet van henzelf welteverstaan, want zo genuanceerd zijn ze wel. Neen, het huwelijk van wat zij noemen hun beste vriendin. Ik ben opnieuw een illusie armer denk ik bij mijzelf, vrienden roddelen dus als de beste ook over mijn leven. Of zijn mijn vrienden anders?
Terwijl ik er over nadenk nemen vier jonge vrouwen plaats aan het tafeltje naast mij. Zoals velen voor hen bestudeer ik ongezien hun contouren, hun lieve gezichtjes en als laatste één voor één hun ogen. Zij was één van hen. Toen gaf ik geen namen aan vreemden, dat is sinds die dag helemaal anders.

Ik bestelde een pint aan de knappe vrouw die hier meestal werkt in dit kleine Gentse café. Dat is zonder blozen één van de redenen waarom ik hier zo vaak zit. Als de 'wijfjes' lekker zijn dan kom ik terug. De enige vereiste die ik opleg is dat ze glimlachen als ik bediend wordt, en dat doen ze hier allemaal, nog steeds trouwens. Mijn beste vriend deed net hetzelfde. Hij is de meest open van ons tweeën en ik kan je verzekeren, erg populair bij het andere geslacht. Ergens vind ik dat helemaal niet zo slecht. Terwijl hij zijn gang gaat kan ik van op een zekere afstand toekijken, zonder verplichtingen kan ik genieten in stilte.

19:53 Gepost door Grijs in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schaduwboek |  Facebook |

Commentaren

bauhaus een vriendin van me vind die ook fantastisch...
http://www.ad-mortem-festinamus.com

ik vond dat gedateerde crap shit en oervelende gelul van een paar ongeïnspireerde oude zakken :p
ik geef toe ik was niet in de mood , ik heb een overdosis posers-zwartjassen...
kunnen die niet normaal doen?

wat je tekstjes heir betreft: this is the shadowland i like :p
welk gents cafeetje is dat? vriendelijke barvrouwxen zijn idd moeilijk te vinden, knappe ook.


Gepost door: lord cms | 11-08-06

De commentaren zijn gesloten.