23-07-06

Hoofdstuk I - Deel I - Dood


Einde. Eén jaar terug.

Waar ligt het einde? Is dit het begin? Ligt de geboorte verborgen in de hand? In de fles? Een kist is slechts hout, een kruis slechts een teken. Als mijn voeten op jouw salontafel liggen, als de weerman slechts spreekt over regen en wind. Wat dan? Hoe nietig is het einde? Dood? Samen konden we kijken, ook toen was het stil.

Grijs als het deken dat nu op mij ligt. Wintervacht zonder vuur, helder zonder zon. Ik had het koud net als al de anderen. Laat ik hen rest noemen. Rest dat het huisvuil voedt en ook daarbuiten beschermd wordt door een pvc-jas. Zoals rest was jij, zoals rest ben je verborgen onder de maagdelijkheid die mijn ziel nooit gezien mocht hebben. Mijn fles, mijn hout, mijn kruis, mijn dood. Dood. Dood en stil.

Tranen vullen het glas, verdriet vult onze liefde. Een roos zo rood dat het bloed aan mijn handen ongezien bleef. Ik schreef jouw naam in de warmte van mijn hart en het ijs smolt alsof je opnieuw verliefd werd. De weerman vertelt dat het koud wordt.

Waar heb ik jou gevonden? Op welke dag? Op welke plaats? Met welke hartslag? Een fotoboek en geen betekenis. Mijn tijd in stiltes voorbij. Jouw gezelschap in een stil zijn.

00:29 Gepost door Grijs in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schaduwboek |  Facebook |

Commentaren

mooi wat meer kan ik zeggen dan dat ik het "mooi" vind. Al is de inhoud wel wat donker... i like it

Gepost door: just a girl | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.